עם זאת, יש לומר, מי שיודע כיצד לחפש, לא יתקשה למצוא קרקע להשקעה ואפילו קרקע שתוכל לעזור לו באופן ניכר מבחינה כלכלית. לפני שנתחיל, יש כמה דברים שחשוב לדעת בטרם אנחנו מתחילים לחפש קרקע להשקעה. ראשית, עלינו לבחון מה מצבה של הקרקע מבחינת זכויות. מי מחזיק בהן, ומה האפשרויות שיעמדו בפנינו ברגע שאנחנו נהיה הבעלים שלה.
שנית, עלינו לבחון מהי תוכנית המתאר במקום, כלומר מה הרשויות מתכננות במקום על מנת לדעת מה אנחנו יכולים לעשות עם הקרקע, מה אנחנו יכולים לפתח בה וכיצד. איך ואיפה אנחנו יכולים למצוא קרקע להשקעה השאלה הראשונה היא איך, והתשובה היא די פשוטה. אנחנו צריכים לבחון היכן מתרחשת תנופת הבנייה הגדולה ביותר. מקומות בהם אנחנו יכולים באמת להרוויח מהקרקע.
אנחנו יכולים לבחור מקומות שכבר עכשיו נחשבים אטרקטיביים או לחפש מקומות שההערכה היא שהם יהפכו לאטרקטיביים, אם זה בגלל תנאים אובייקטיביים שהמקום איכותי ומושך אליו אנשים מכל עבר או בגלל תנאים אחרים, היעדר קרקעות במקומות שכנים, מעבר מהמרכז לשם ועוד.
כמו שנוכל לראות מיד, יש לא מעט מקומות כאלה בארץ. אין זה סוד, שמרכז הכובד הכלכלי של ישראל נמצא באזור גוש דן-שרון, ולפחות בכל הקשור לקרקעות, הסיכוי למצוא קרקעות להשקעה בגוש דן, הוא מאוד נמוך. לעומת זאת באזורים אחרים,ף יש הרבה יותר סיכוי.
ניקח למשל את אזור השרון, מקומות כמו הוד השרון, כפר סבא, אפילו אזור פרדס חנה וחדרה, הם אזורים שמושכים אליו היום הרבה אנשים שמחפשים קרקעות להשקעה. מדובר על אזורים שפיזית אולי רחוקים מהמרכז אך מצד שני התחבורה, בפרט רכבת, מאפשר ניידות נוחה, רמת החיים שם גבוהה, ויש עדיין קרקעות שאפשר לרכוש.
דוגמאות טובות אחרות נמצאות בכיוון ההפוך, אזורים כמו רחובות, אשדוד, באר שבע ואפילו אילת שמתפתחת מאוד בשנים האחרונות. מדובר על מקומות בהן ניתן למצוא קרקע להשקעה, בתנאים ובמחירים נוחים. עכשיו כל מה שצריך זה להחליט היכן ולהתחיל לבסס את ההשקעה שלנו.