חברות הביטוח יפצו את חברת החשמל – הנזק מוערך במאה מליון ₪

מאת: חיים אטקין, שמאי
 
חברות הביטוח יישאו בהוצאות החריגות שסבלה וסובלת חברת החשמל בגין כל העבודות המיוחדות והחריגות לתיקון הנזקים לתשתית שנפגעה לצורך חיבור קווי המתח שניתקו ונקרעו בשל פגיעת עצים שקרעו למעלה מ- 600 קווי מתח גבוה. הנזק מוערך במאה מליון ש"ח
 

"כל בעל מקרקעין משטחו נפל ענף או עץ אשר גרם נזק לחברת החשמל והוא מחזיק בפוליסת ביטוח, מבטחיו יישאו בעלויות התיקון ובתשלום לחברת החשמל במסגרת הכיסוי לצד שלישי""אני מעריך כי חברת החשמל לאחר שתתאושש ותתעשת מהיקף הנזקים החריג שנגרם לתשתית, תחל בהגשת תביעות בגין הנזקים וההוצאות החריגות שסבלה, תביעות שיוגשו כנגד בעלי מקרקעין שלא טרחו ולא דאגו לגזום עצים לקראת הסערה"

"חברות הביטוח יודעות היטב לתבוע בתביעות שיבוב רשויות מקומיות בגין רשלנותם בטיפול בתשתיות שגורמות להצפות וכאן יקרה מצב הפוך בו הן תידרשנה לשאת בעלויות חברת החשמל"

בעלי בתים פרטיים ושטחים עירוניים, באחריותם ובשטחם עצים שקרסו וגרמו לקריעה ופגיעה בכבלי חשמל, יידרשו להחזיר לחברת החשמל את כל הוצאות התיקון החריגות שהושקעו בעבודות לצורך תיקון נזקי הסופה.

"כל בעל עץ שגרם לנזק יתבע על ידי חברת החשמל ויידרש להחזיר לחברה את הוצאות התיקון החריגות" כך אומר שמאי המקרקעין והרכוש חיים אטקין, שהנו מומחה לתביעות ביטוח רכוש וצד ג'.

"בדיוק כמו שעץ שנפל בסופה על רכב בעל הרכב ומבטחיו, ייפרעו מבעלי המקרקעין בהם היה העץ שנפל, כך גם כאן אלא הפעם חברות הביטוח ישלמו את החשבון. חברת החשמל איננה אמורה ואיננה צריכה לשאת בעלויות החריגות האלה ואני מקווה שמישהו בחברת החשמל יגלה את העניין מהר ויפעל להחזר ההוצאות"

"אני מניח שבצוותים שעבדו היו גם מי שתעדו את גורמי הנזק, בכלל זה את מיפוי ופירוט עלויות התיקון. בשוך הסערה, תחל חברת החשמל לחייב את האשמים בנזקים, תהליך שייערך מספר חודשים"

כל בעל מקרקעין שביטח את דירתו או ביתו איננו אמור לחשוש. כל ההוצאות הללו כלולות בסיכונים המבוטחים במסגרת כיסוי צד ג'.

גם הרשויות המקומיות מכוסות בגין תביעות אלו שיוגשו כנגדן על ידי חברת החשמל שכן הן תתבענה תחת רשלנות כמי שלא טרחו ולא פעלו די להקטנת הסיכון אודותיו דובר רבות והיה הכרח להיערך.

האמור נכון כמובן גם לבעלי עסקים מפעלים ובטח לגבי כל הרשויות המקומיות המחזיקות בביטוחי רכוש ובביטוח צד שלישי.

במידה והאירועים גררו נזקים נוספים כמו פגיעות רכוש אחרות, עליות מתח שגררו פגיעות בציוד חשמלי אלקטרוני או מערכות מיחשוב, גם כאן שרשרת האחריות לא נקטעת ובעלי המקרקעין מהם נפל העץ ייתבע על כל הנזקים.

"הפוליסות היחידות המסייגות כיסוי לצד שלישי הן פוליסות המשכנתא אשר עוקרו מכיסוי זה" הוסיף אטקין

גם חברות הביטוח אינן ערוכות לטיפול בצבר רב של אירועים ולא רק מוקד 103 של חברת החשמל קרס אלא גם מוקדי חברות הביטוח יקרסו.

אני ממליץ לכל אזרח שנפגע בסופה לעשות ארבעה דברים:

בשלב הראשון והמיידי לתעד את כל הנזקים בכמה שיותר תמונות, תמונות מרחוק שיתנו תמונה ברורה על מהות הנזק והיקפו וסיבתו, ותמונות מקרוב המעידות על מהות הנזק של כל פרט ופריט.

בשלב השני להתחיל לאסוף הצעות מחיר לתיקון ובמידה ויש פעולות שיסייעו בהקפאת הנזק או בצמצומו, להחל לעשות כך מייד מבלי לחכות שכן יש הכרח בפעולות להקטנת הנזק.

בשלב השלישי התייעץ עם שמאי מוסמך מטעמך בדבר אופן הפעולות שיש לבצע על מנת לשמור על זכותך לקבלת פיצוי מלא מבלי להישען על הערכות חברת הביטוח שסביר להניח לא יהיו מספקות.

והחשוב מכל הוא: "דרוש מכל נציג מטעם חברת הביטוח המגיע אליך שיזדהה בפרטיו המלאים, כולל ת.ז ומספר טלפון נייד, אפשר וצריך לבקש תעודת זהות. אל תסתפק בכרטיס ביקור שיכול להיות של בעל המשרד ששלח אותו. דע בדיוק מי היה אצלך, מה תפקידו ואת מי הוא מייצג. נתקלתי בלא מעט מקרים בהם נשלחים קבלנים או בעלי מקצוע המזדהים כשמאים ולא כך הוא, דרוש ותעד את כל פרטיו של כל מי שמגיע אליך, מתי הגיע כולל יום שעה ומה אמר לך לעשות, זהו מידע רב ערך שיסייע לך בהתדיינות מול חברת הביטוח בבואך לדרוש את הפיצוי".

 

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם